dilluns, 25 de maig del 2015

Pastís S'MORES



Què diu aquesta boja i què carajo és un s'more?? Aviam, ni estic pirada ni se m'ha espatllat el teclat. Vosaltres, pobres ignorants, viviu en la inòpia en quant a marranades americanes, però jo estic aquí per ensenyar-vos el camí a seguir...en cas que vulgueu ser obesos, és clar!

gs8
Girl Scouts cantant alegrement a la vora del foc.
Doncs els s'mores no són més que un tentempié inventat per les Girls Scouts d'Estats Units i Canadà al voltant del 1925; es menja al voltant d'una foguera en les llargues nits de campaments.

Girls Scouts
Escena de "La tropa de Beverly Hills"

 Es tracta de posar una peça de xocolata amb llet sobre una galeta Graham (tipus Maria/Digestive), a sobre la xocolata un núvol de sucre torrat al foc i tancar rollo bocata amb una altra galeta. Tal com així:

http://vernlife.gwublogs.com/
Normalment es fa amb xocolata amb llet però jo ho he fet amb xocolata negra. No tinc remei... us deixo amb la recepta!

God bless America.


PASTÍS S'MORES
*Motlle de 28cm de diàmetre

Base:
200gr farina
100gr sucre morè
50gr ametlla molta
120gr mantega a daus (freda)
1 ou


Posem tots els ingredients, menys l'ou, en un bol i mesclem amb les mans. Hem d'anar aixafant la mantega amb els dits fins que quedi una textura granulosa, com sorra mullada.


Batem l'ou lleugerament i l'incorporem a la massa, amb l'ajuda d'una forquilla, o les mans, anem integrant-ho tot fins que quedi una massa més o menys homogènia i humida.


La gràcia d'aquesta massa és que no s'ha d'estirar amb el corró ni fer-li res que requereixi una mínima destresa. Simplement la posem a sobre el motlle que haguem triat i amb els dits anem cobrint tota la superfície amb més o menys el mateix gruix.
Quan tinguem tot el motlle cobert el posem a la nevera una hora, perquè a l'hora d'enfornar no perdi la forma ni s'infli. Preescalfem el forn a 170-180ºC i quan la massa hagi refredat la posem directament, uns 20 minuts o fins que tingui un color daurat i casi es torri per les vores. Un cop cuita la traiem del forn i deixem refredar completament i anem preparant la ganache de xocolata.


Ganache:
350gr xocolata negra
400ml nata líquida per muntar


Preparar una ganache és molt fàcil i només necessitem 2 ingredients. Primer, piquem la xocolata a trossets molt petits i la reservem en un bol. Posem la nata líquida en un cassó i la posem a foc mig-alt, quan estigui a punt de bullir l'aboquem sobre la xocolata i mesclem fins que s'hagi desfet per complet. Deixem que s'atemperi a temperatura ambient i quan la base s'hagi refredat l'aboquem. La posem a la nevera perquè s'endureixi, si encara estigues una mica calenta deixeu refredar a temperatura ambient i després passeu a la nevera.


Passada una hora aproximadament ja s'haurà endurit la xocolata, toca donar-li el toc final i distintiu! Preescalfem el forn a 200ºC amb el gratinador. 



Agafem la bossa de Itsy bitsy teeny weeny mini Marshmallows (o qualsevol tipus de núvols de sucre) i cobrim tota la superfície del pastís.




Introduïm el pastís al forn a altura superior, ben a prop del gratinador i gratinem durant uns segons. Vigileu molt! És qüestió de segons que es sucarrimi i quedi una pasta immunda i negra!

L'altra opció és fer servir un bufador però no sóc tan afortunada de tenir-ne un...(en un mes és el meu aniversari, ehem)



Tot just surti del forn ja el podeu devorar! És com millor està, amb els núvols calentets i desfetets i la xocolata que també s'haurà desfet una mica amb la calor del forn.....mmmmmm



NOTES
*Per una recepta sense lactosa només cal substituir la nata i la mantega per unes que no tinguin lactosa. Margarina NO.
*Si voleu una recepta sense forn podeu utilitzar com a base del pastís les que he preparat per fer cheesecakes o el pastís de maduixa i mantega de cacauet, feta de galeta i mantega. Sí que caldria que tinguéssiu un bufador per cremar els núvols de sucre.
*Si us sobra algun tros (poc probable, per vale...) i us l'acabeu de menjar un altre dia, recomano escalfar-lo uns segons al microones perquè sembli recent fornejat!

Aquí us deixo un primer pla ben sexy...



Bon profit!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada