Què diu aquesta boja i què carajo és un s'more?? Aviam, ni estic pirada ni se m'ha espatllat el teclat. Vosaltres, pobres ignorants, viviu en la inòpia en quant a marranades americanes, però jo estic aquí per ensenyar-vos el camí a seguir...en cas que vulgueu ser obesos, és clar!
![]() |
Girl Scouts cantant alegrement a la vora del foc. |
Doncs els s'mores no són més que un tentempié inventat per les Girls Scouts d'Estats Units i Canadà al voltant del 1925; es menja al voltant d'una foguera en les llargues nits de campaments.
![]() |
Escena de "La tropa de Beverly Hills" |
Es tracta de posar una peça de xocolata amb llet sobre una galeta Graham (tipus Maria/Digestive), a sobre la xocolata un núvol de sucre torrat al foc i tancar rollo bocata amb una altra galeta. Tal com així:
![]() |
http://vernlife.gwublogs.com/ |
Normalment es fa amb xocolata amb llet però jo ho he fet amb xocolata negra. No tinc remei... us deixo amb la recepta!
God bless America.
PASTÍS S'MORES
*Motlle de 28cm de diàmetre
Base:
200gr farina
100gr sucre morè
50gr ametlla molta
120gr mantega a daus (freda)
1 ou
Posem tots els ingredients, menys l'ou, en un bol i mesclem amb les mans. Hem d'anar aixafant la mantega amb els dits fins que quedi una textura granulosa, com sorra mullada.
Batem l'ou lleugerament i l'incorporem a la massa, amb l'ajuda d'una forquilla, o les mans, anem integrant-ho tot fins que quedi una massa més o menys homogènia i humida.
La gràcia d'aquesta massa és que no s'ha d'estirar amb el corró ni fer-li res que requereixi una mínima destresa. Simplement la posem a sobre el motlle que haguem triat i amb els dits anem cobrint tota la superfície amb més o menys el mateix gruix.
Quan tinguem tot el motlle cobert el posem a la nevera una hora, perquè a l'hora d'enfornar no perdi la forma ni s'infli. Preescalfem el forn a 170-180ºC i quan la massa hagi refredat la posem directament, uns 20 minuts o fins que tingui un color daurat i casi es torri per les vores. Un cop cuita la traiem del forn i deixem refredar completament i anem preparant la ganache de xocolata.
Ganache:
350gr xocolata negra
400ml nata líquida per muntar
Preparar una ganache és molt fàcil i només necessitem 2 ingredients. Primer, piquem la xocolata a trossets molt petits i la reservem en un bol. Posem la nata líquida en un cassó i la posem a foc mig-alt, quan estigui a punt de bullir l'aboquem sobre la xocolata i mesclem fins que s'hagi desfet per complet. Deixem que s'atemperi a temperatura ambient i quan la base s'hagi refredat l'aboquem. La posem a la nevera perquè s'endureixi, si encara estigues una mica calenta deixeu refredar a temperatura ambient i després passeu a la nevera.
Passada una hora aproximadament ja s'haurà endurit la xocolata, toca donar-li el toc final i distintiu! Preescalfem el forn a 200ºC amb el gratinador.
Agafem la bossa de Itsy bitsy teeny weeny mini Marshmallows (o qualsevol tipus de núvols de sucre) i cobrim tota la superfície del pastís.
Introduïm el pastís al forn a altura superior, ben a prop del gratinador i gratinem durant uns segons. Vigileu molt! És qüestió de segons que es sucarrimi i quedi una pasta immunda i negra!
L'altra opció és fer servir un bufador però no sóc tan afortunada de tenir-ne un...(en un mes és el meu aniversari, ehem)
NOTES
*Per una recepta sense lactosa només cal substituir la nata i la mantega per unes que no tinguin lactosa. Margarina NO.
*Si voleu una recepta sense forn podeu utilitzar com a base del pastís les que he preparat per fer cheesecakes o el pastís de maduixa i mantega de cacauet, feta de galeta i mantega. Sí que caldria que tinguéssiu un bufador per cremar els núvols de sucre.
*Si us sobra algun tros (poc probable, per vale...) i us l'acabeu de menjar un altre dia, recomano escalfar-lo uns segons al microones perquè sembli recent fornejat!
Aquí us deixo un primer pla ben sexy...
Laura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada