dimarts, 25 de febrer del 2014

Pastís de Pastanaga...per Cybee!




Ja està aquí la segona recepta!!!! Yuuuhuuuuu!!

Es tracta d'un pastís de pastanaga...que no té gust de pastanaga. M'atreviria a dir que és el meu preferit!

Farà cosa d'una setmana el Marc, un molt bon amic, em va demanar si li podria fer un pastís per una ocasió especial. Resulta que el Marc és el guitarra del grup Cybee, que no cal que us expliqui qui són perquè segur que ja ho sabeu... Acaben de treure el seu primer disc (que és genial) i dintre de poc estrenen videoclip de la cançó Dos curiosos viatgers. Ahir ho celebraven sopant i aquest pastís va ser les postres. Us deixo amb la cançó i amb la recepta!







RECEPTA

Un motlle de 24 cm de diàmetre o 3 de 15cm


Ingredients pastís

240ml oli de girasol o d'oliva suau
4 ous M
400gr pastanagues sense pelar
280g farina
200gr sucre morè
2 tsp bicarbonat
2 tsp canyella
un polsim de sal
100gr nous


El primer que recomano fer és deixar preparades les pastanagues. S'han de pelar i ratllar, o bé a mà o amb processadora d'aliments. La pastanaga li dóna consistència a la massa, així que si fas servir una picadora elèctrica no et passis! No volem puré de pastanaga!

Preescalfem el forn a 175-180ºC (calor a dalt i a baix sense ventilador) i deixem preparats el/els motlles que farem servir, untant-los amb oli o mantega perquè no se'ns enganxi la massa. En el meu cas vaig fer servir 3 motlles de 15cm de diàmetre perquè volia fer un layer cake (un pastís de pisos en cristià).

Batem els ous (a mà o amb batedora) amb el sucre, i quan estiguin integrats afegim l'oli i seguim batent. Ara toca afegir la pastanaga, la millor manera és agafar petits grapats amb la mà i apretar una mica per treu-re l'excés d'aigua però sense deixar-la seca; integrem tot amb l'ajuda d'una espàtula de silicona.

En un recipient a part posem la farina amb el bicarbonat, la sal i la canyella, ho barregem bé i tamisem (ho passem per un colador de reixa petita per tal que no quedi cap grumoll). Ho anem afegint en tres tandes a la mescla dels ous i mesclant bé, fent moviments envolvents amb l'espàtula. 

Per últim, piquem una mica les nous i les incorporem; un cop llesta la massa l'aboquem als motlles i ja poden anar al forn. El temps de forn està entre els 40 i 50 minuts, recomano punxar amb un escuradents el centre i quan surti sec ja el podem treure! Hem de deixar que es refredi per complet abans de desemmotllar o del contrari se'ns trencarà.



Ingredients buttercream

150gr mantega sense sal, a temperatura ambient
150gr formatge cremós (philadelphia o mascarpone)
300gr sucre glass


Comencem batent la mantega, que ha d'estar ben tova, amb unes varetes elèctriques durant uns segons. A continuació afegim el sucre glass tamisat, aconsello d'afegir-lo en tres o cuatre tandes si no voleu que la cuina sembli un paisatge nevat... Seguim batent fins que s'integri perfectament i afegim el formatge crema (fred, de la nevera). Batim uns segons i ja estarà llesta per decorar el pastís!





El pastís ha d'estar completament fred abans de cobrir-lo amb la buttercream (que és com s'anomenen aquestes cobertures, butter=mantega i cream=crema) o se'ns desfarà. També queda molt bo amb nata muntada si no et vols complicar la vida! Fins i tot sol està boníssim!!!

Per decorar-lo primer es posa una capa fina de buttercream que serveix per "aguantar" les molles, es deixa uns 30min a la nevera i se'n posa la resta. El millor estri és una espàtula però si li vols donar un aspecte més descuidat com he fet jo t'apanyes amb una cullera!
Amb el proper layer cake que prepari intentaré fer fotos del pas a pas de com decorar-lo :)




Com que era un encàrrec especial no el podia deixar així de despullat. Les lletres de Cybee les vaig fer amb glasa (una mescla de clara d'ou i sucre glass) i les banderetes són totalment artesanals (es nota, no? jaja) amb uns palillos extrallargs i un retall de tela blanca. Però li faltava un toc de color, per sort tenia a la meva food stylist just al costat i se li va acudir de posar-li el confetti. Gràcies Mery!


Espero que us hagi agradat, si teniu qualsevol dubte podeu preguntar lliurement,

Fins aviat!

Laura.

3 comentaris:

  1. Nyami nyamiii! D'entrada diria que no m'agradaria un pastis de pastanaga..pero el teu l'he provat i puc dir que si!! Provare de ferlo!:D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Mery!! És perfecte per tu perquè no té ni gota de lactosa ;)

      Elimina