dilluns, 18 de maig del 2015

Cookies de xocolata blanca i festucs


Després de veure l'èxit que tenen les Chocolate Chip Cookies (és l'entrada més vista del blog) crec que és adequat penjar-vos una altra recepta similar. Més que res que ja sereu els amos fent les anteriors i aquestes no haurien de suposar-vos cap contratemps.

He triat unes cookies que tenen una mica de gràcia: es fan amb brown butter o beurre noisette (que no és més que mantega una mica cuinada, a la recepta ho explico) i que la massa ha estat reposant 2 dies a la nevera. A l'altra entrada ja us vaig recomanar fer el mateix, dubto que gaires de vosaltres hageu tingut la paciència/força de voluntat de no fer-les al moment però us ho recomano altament! Feu la prova dividint la massa en dos: una la utilitzeu al moment i l'altra al cap de 1 o 2 dies, feu una cata a cegues i ja em direu...

A part d'aquestes dues particularitats, porten xoco blanca i festucs. Sentiu-vos lliures de canviar-ho pels ingredients que més us agradin: xocolata amb llet, panses, cacauets, avellanes... Espero que proveu de fer-les i em digueu què tal! :)


COOKIES DE XOCOLATA BLANCA I FESTUCS
*Extreta de Bakerita

115gr mantega (temperatura ambient)
2 T sucre blanc
200gr sucre morè
1 ou + 1 rovell
1tsp vainilla
190gr farina
1tsp bicarbonat
1/4tsp sal
230gr xocolata blanca
60-80gr festucs (sense closca)
sal marina (opcional)


En una paella o un cassó petit, posem la mantega a foc mig/baix sense deixar de remenar. La mantega es començarà a desfer fent bombolles i soroll. Quan el soroll de les bombolles pari i sedimentin una mena d'engrunes marrons ens indicarà que ja gairebé està, haurà de quedar d'un color daurat i olor de caramel, en aquest punt la retirem del foc ja que se'ns pot cremar en qüestió de segons. Passem a un bol i deixem refredar a temperatura ambient 1 o 2 hores, també podem anar posant i traient-la de la nevera vigilant que no quedi sòlida del tot.

Preescalfem el forn a 175ºC. Posem la mantega mig solidificada en un bol ampli juntament amb els sucres, batem amb les varetes elèctriques o de mà fins que quedi tot ben incorporat i flonjo. Seguim mesclant i afegim l'ou i el rovell i la vainilla. En un bol a part combinem la farina amb el bicarbonat i la sal, ho afegim en 2 o 3 tandes a la mescla anterior, mesclant amb una forquilla.

Quan tot estigui ben homogeni afegeim la xocolata blanca tallada a daus grans (que es coneixen com a chunks) i els festucs sencers o lleugerament picats. Mesclem bé i deixem la massa tapada amb paper film reposant a la nevera durant 1 hora mínim i recomanat 1 o 2 dies*.



Quan ens disposem a fornejar-les formem boles amb dues culleres o amb una cullera de gelat i les dipositem a una safata de forn forrada amb paper sulfuritzat. Les podem al forn uns 12 minuts o fins que les vores es comencin a torrar. Les traiem del forn, escampem una mica de sal marina o sal en escames i deixem reposar a la safata 5 minuts, passat aquest temps les passem a una reixa fins que es refredin completament. Y listo Calisto!!

NOTES
*Per una recepta sense lacotsa només cal fer servir mantega especial per intolerant, NO margarina.
*Amb la clara d'ou que sobra podeu fer un merengue i aprofitar la calor residual del forn un cop fetes les galetes per coure'l. Aquí no es desaprofita res ni es malgasta energia :)
*La massa es pot deixar reposar una hora a la nevera o una mica menys, es fa perquè el gluten i els sabors es desenvolupin més però no hi ha problema si teniu pressa a menjar-les!
*La sal marina que se li posa al final és opcional però penseu que la xocolata blanca és bastant embafadora i la sal ajuda a contrarestar-ho.



Genials per acompanyar el cafè de mitja tarda!

Fins aviat,

Laura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada