divendres, 6 de març del 2015

Cupcakes de xocolata i coco amb maduixes alcoholitzades





Ja es comencen a veure maduixes pels mercats, és temps de joia!!! I per celebrar-ho havia de preparar uns cupcakes....feia molt que no us en penjava! Crec que amb el curs de Cupcakes para comer de La Tallerería em va agafar un empatx i necessitava un temps de desintoxicació cupcakeril....!!
Parlant de tallers, encara no he penjat cap recepta de macarons que vaig aprendre a Macarons al milímetro! Vaya cara dura que tinc... us prometo que us ensenyaré a fer macarons!!! Són uns cabrons sucios bastardos punyeterus però si jo he pogut vosaltres també!


En fin, us deixo amb la recepta que he creat a partir de les receptes bàsiques del taller, espero que us agradin. 

AVÍS IMPORTANT: Només aptes per a xocoadictes (com jo)....



RECEPTA
*Per 10-12 cupcakes
Massa:
2 ous L
25gr llet de coco
80gr oli d'oliva suau
120gr sucre morè
20gr cacau en pols sense sucre
60gr farina "bizcochona"*
20gr coco ratllat

Ganache:
200gr xocolata negra
200ml nata líquida per muntar (35% greix)

Farcit:
6-7 maduixes
1 baina vainilla
licor a escollir (opcional)


Comencem preparant la ganache, ja que necessitem que es refredi per tenir-la a punt. Posem la nata líquida en un cassó i posem a foc mig, tallem la xocolata a trossets i la posem en un bol. Quan la nata estigui just a punt de bullir l'aboquem sobre la xocolata i mesclem fins que es dissolgui completament. Deixem refredar una mica i quan estigui a temperatura ambient cobrim amb paper film i ho posem a la nevera.
Rentem les maduixes i les tallem a daus petits, les posem en un bol amb un xorrete de brandy (o suc de taronja o l'alcohol que preferiu) i la vainilla; les deixem macerar mentre preparem la resta.


Encenem el forn a 175ºC amb calor a dalt i a baix; preparem la safata de cupcakes amb uns paperets ben monos (o sense i untem la safata amb oli). En un bol posem els ous i el sucre, batem fins que quedi tot integrat i afegim la llet de coco. Seguim batent i afegim l'oli a poc a poc; mesclem la farina amb la xocolata i tamisem conforme ho afegim a la mescla i seguim mesclant. Per acabar afegim el coco ratllat i ho acabem d'integrar tot.


Repartim la massa en els paperets, jo faig servir una cullera de gelat per cada cupcake, així tots surten amb la mateixa mida. Ho posem al forn durant 15-20 minuts (depèn del forn) o fins que punxem un palillo i surti net. Traiem la safata i deixem refredar 5 minuts, traiem els cupcakes del motlle i els deixem refredar completament sobre una reixeta.


Comprovem la textura de la ganache, ha de ser cremosa i consistent però tampoc molt sòlida; si ens hem passat amb el fred la deixem fora una estona. Amb un ganivet o un tallador de pomes buidem els cupcakes (i ens anem menjant el que sobri), en el forat hi posem les maduixes macerades. 



Posem el ganache en una màniga pastissera amb una punta d'estrella (Wilton 1M) o en la que més us agradi i decorem. Us deixo un vídeo de com fer-ho!


Com a toc final he espolvorejat una mica de coco ratllat :)


NOTES
*La farina bizcochona és un tipus de farina que ja porta el llevat incorporat, la podeu trobar a la majoria dels supermercats, és molt pràctica per la majoria de receptes. Si no en trobeu feu servir farina normal i afegiu 1/2 tsp de llevat químic (tipo Royal).
*Per una recepta sense lactosa fem servir nata sense lactosa, com la de la marca Kaiku.
*És important utilitzar una xocolata de qualitat ja que és la protagonista de la recepta.
*Si no trobeu llet de coco es pot substituir per llet normal.


Mmmmm heu vist quina textura té la xocolata??


Fina aviat :)

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada