divendres, 27 de febrer del 2015

Oli picant casolà


Mmmmmmmmmmm.......pà amb oli i sal.....

Un bon pà torradet, un oli extra verge i el punt just de sal. Poques coses són tan senzilles i tan maleïdament bones!!!

Però.....i si li donem un toc diferent? un toc picantó??Voleu saber com fer un oli picant a casa?? Vamosssssss



Oli picant casolà
Ampolla de vidre
Oli d'oliva verge extra
Bitxo sec
Pebre negre
Grans de mostassa (opcional)
1 gra d'all
Herbes aromàtiques


Només hem de posar els ingredients dins l'ampolla, jo he posat dues cullerades de cada però pot variar. Com més bitxo poseu més picant serà!


Omplim l'ampolla amb oli d'oliva verge extra (jo he fet servir arbequina), tapem i deixem en un lloc fresc, sec i on no li arribi la llum.


Deixem macerar mínim 1 o 2 setmanes; quan assoleixi el punt de picant que volem, colem l'oli i el posem al setrill. Jo normalment retiro la meitat de l'oli i reomplo amb oli normal, així m'asseguro de tenir sempre oli picant!


Fins aviat picantons!!

Laura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada