divendres, 7 de novembre del 2014

Cupcakes de poma, caramel i 5 espècies xineses #retomanzanero



Siiii ja ho sé! Porto molts dies sense penjar cap recepta nova amb la que acariciar els vostres paladars....la vida és dura! Però avui us porto la recepta estrella, amb la que he guanyat el #retomanzanero del curs online de cupcakes que he estat fent durant tot el mes d'octubre (els que em seguiu per facebook ja ho sabeu) i el meu premi és un altre curs online però de macarons!!! 

Aquests cupcakes no són una d'aquells que t'hi poses i en 1 hora ja els tens; té bastants passos, porta bastants ingredients...havia de ser una recepta guanyadora i per això ho vaig donar tot!
Un dels ingredients principals és una mescla d'espècies que podeu trobar al mercat, es diu "5 espècies xineses" i consta de canyella xinesa, anís estrellat, llavors d'anís, arrel de gingebre i clau d'olor. Té un gust molt càlid, com el de la canyella :) també he utilitzat mantega daurada (brown butter) que encara no havia provat i em moria de ganes. És tan sols mantega normal però una mica cuinada a la paella, que fa que es torni d'un color daurat i que adquireixi un gust dolç i acaramelat. M'ha sorprès moltíssim perquè no m'esperava aquest gust i em moro de ganes de probar-la en més receptes!!!

Ja de pas us he posat un tast de tots els cupcakes que he anat fent durant el curs perquè se us posin les dents llargues i si us agrada algun en especial m'ho podeu dir i penjaré la recepta :)


-Primera setmana: Xocolata amb crema de vainilla / Xocolata i coco ratllat amb ganache de xocolata negra







-Segona setmana: Cervesa negra i xocolata amb crema de formatge i xocolata / Selva negra amb crema de mascarpone i nata






-Tercera setmana: Vainilla i caramel amb crema de vainilla i plàtan / Cava i gerds amb crema de merengue italià












-#retomanzanero: Poma, espècies, caramel i whisky amb crema de mantega daurada



RECEPTA
*La primera que penjo meva (hurra!)
*Per 12 cupcakes

Massa:
100 gr farina bizcochona

120 gr sucre morè

100 gr mantega sense sal

2 ous L

20 gr nata líquida

1 tsp 5 espècies xineses
1 tsp canyella
whisky



Caramel de poma:
60gr sucre

50ml nata líquida

15gr mantega

1 poma al forn


Crema:
130gr mantega daurada
90gr sucre glass
1 poma al forn


Primer de tot cal fer les pomes al forn (sense cor i de la varietat que vulgueu) durant 30 minuts a 200ºC, espolvorejades amb una mica de canyella, 5 espècies xinese i sucre. Quan estiguin fetes les traiem del forn i les deixem refredar. Quan les puguem manipular els hi traiem la pell i les triturem amb el minipimer, reservem.
Anem preparant la massa: primer posem en un bol la mantega a punt pomada i la batem amb les varetes elèctriques fins que es torni més pàl·lida. Afegim el sucre i seguim batent fins integrar-lo, hi posem els ous, seguim batent i afegim la meitat de la farina mesclada amb les espècies (i tamisada) l'integrem amb una espàtula i aboquem la nata líquida. Anem integrant i per acabar hi aboquem l'altra meitat de la farina i les espècies. Preparem el motlle de cupcakes amb les càpsules que haguem triat i les omplim fins 1/2 o 2/3 de la seva capacitat.Fornegem durant uns 20 minuts a 170ºC (comprovem amb un ecuradents que estiguin fets). Quan estiguin cuits els traiem del forn i de seguida els pinzellem amb una mica de whisky, jo ho he fet amb el meu extracte de vainilla casolà i així de pas li donc gustet! Un cops passats 5 minuts traiem els cupcakes del motlle i deixem refredar sobre una reixeta.



Seguidament fem el caramel de poma per donar-li temps a atemperar-se. Farem una salsa de caramel i després la barrejarem amb una de les pomes al forn.
Per la salsa de caramel hem de posar el sucre  en un cassó o una paella petita a foc mitjà fins que es faci caramel de color daurat. S'ha de vigilar molt perquè és molt fàcil que se'ns passi de cocció i amargui. Un cop tinguem el caramel afegim la mantega a temperatura ambient i barregem bé (oju que fa bombolles), tot seguit hi aboquem la nata que haurem escalfat prèviament al microones. Mesclem bé i quan ho tinguem tot integrat deixem refredar la salsa de caramel en un bol. Un cop ha refredat una mica mesclem amb la meitat del puré de poma que hem fet al començament i reservem.

Per la crema cal que preparem amb antelació la mantega daurada. Només cal posar la mantega en un cassó i escalfar-la a foc mig-suau. Estarà llesta quan comencin a sedimentar al fons del cassó unes boletes de color fosc, la retirem del foc (la colem si sou uns fisnos) i la deixem refredar en un bol/tupper, la passem a la nevera si tenim pressa. Jo en una  hora de nevera ja he aconseguit textura pomada que és la que volem. També la podem tenir preparada d'uns dies abans a la nevera i utilitzar-la com ho faríem amb la mantega normal.
Posem la mantega daurada a punt pomada en un bol i batem amb les varetes elèctriques durant uns 2 minuts, anem afegint el sucre glass a tandes i batent a velocitat baixa. Seguidament anem afegint el puré de poma que sobra; millor cullerada a cullerada ja que depèn del tamany de la poma i anem comprovant la textura fins que tinguem l'adequada. Crema llesta! 

Buidem els cupcakes amb un tallador o un ganivet i els omplim amb el caramel de poma.
Para la decoración he separado el bc y teñido con colorante rojo y verde. Per la decoració he separat la crema i li he afegit colorant alimentari en pasta de color verd, vermell i una part sense colorant.He utilitzat una boquilla rodona per a les pometes, la 352 de Wilton per les fulles i la 224 de Wilton per les flors de pomer. Per al rabito de la poma he tallat xocolata molt fina. Així que encara que no ho sembli tot és comestible!!

I ja està!! NOMÉS això!! Fàcil i ràpid ehhh??jajaja




PD: Per algun motiu la recepta surt amb espais innecessaris entre els ingredients....no tinc el síndrome de la mano extraña, és l'ordinador que esta to loco!

Bon cap de setmana :D

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada