He decidit començar una secció al blog on compartir trucs molt bàsics i senzills per facilitar les coses a l'hora de cuinar i assegurar un millor resultat.
Per exemple, en el d'avui explico com preparar el nostre propi extracte de vainilla. Una opció més barata i evitant tots els colorants i conservants que contenen els comercials. Cal diferenciar entre extracte i aroma, si preferiu comprar-lo a fer-lo a casa no recomano l'aroma ja que és totalment artificial; l'extracte comercial també ho és però com a mínim sí que porta vainilla!
Només ens calen dos ingredients: qualsevol beguda alcohòlica i baines de vainilla. Normalment s'utilitza bourbon o vodka, però jo l'he arribat a fer amb ginebra i el resultat és perfecte!
Les proporcions han de ser de 6-7 baines de vainilla per cada 500ml d'alcohol. Només cal fer un tall longitudinal de punta a punta a les baines i rascar una mica amb la punta del ganivet per extreure part de les llavors. Aquestes són com un polsim negre i és la part que més ens interessa ja que és on resideix la major part de l'aroma. Introduïm llavors i baines en un recipient o ampolla hermètica i omplim amb l'alcohol que haguem triat.
Haurem de guardar l'ampolla en un lloc fresc i on no li arribi la llum, al cap de 2 mesos aproximadament ja tindrem el nostre extracte llest! Conforme se'ns va gastant podem anar reomplint el mateix pot i afegint més baines.
Espero que us sigui útil!
Laura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada