dilluns, 19 de maig del 2014

BÀSICS: Extracte de vainilla


He decidit començar una secció al blog on compartir trucs molt bàsics i senzills per facilitar les coses a l'hora de cuinar i assegurar un millor resultat.

Per exemple, en el d'avui explico com preparar el nostre propi extracte de vainilla. Una opció més barata i evitant tots els colorants i conservants que contenen els comercials. Cal diferenciar entre extracte i aroma, si preferiu comprar-lo a fer-lo a casa no recomano l'aroma ja que és totalment artificial; l'extracte comercial també ho és però com a mínim sí que porta vainilla!

Només ens calen dos ingredients: qualsevol beguda alcohòlica i baines de vainilla. Normalment s'utilitza bourbon o vodka, però jo l'he arribat a fer amb ginebra i el resultat és perfecte!



Les proporcions han de ser de 6-7 baines de vainilla per cada 500ml d'alcohol. Només cal fer un tall longitudinal de punta a punta a les baines i rascar una mica amb la punta del ganivet per extreure part de les llavors. Aquestes són com un polsim negre i és la part que més ens interessa ja que és on resideix la major part de l'aroma. Introduïm llavors i baines en un recipient o ampolla hermètica i omplim amb l'alcohol que haguem triat. 


Haurem de guardar l'ampolla en un lloc fresc i on no li arribi la llum, al cap de 2 mesos aproximadament ja tindrem el nostre extracte llest! Conforme se'ns va gastant podem anar reomplint el mateix pot i afegint més baines.


 Jo ja fa molts mesos que no compro extractes comercials per evitar la presència de químics innecessaris en les meves receptes.

Espero que us sigui útil!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada