dissabte, 15 de novembre del 2014

DONUTS clàssics + Batut de gerds


Avui toca recepta de fondo de armario, de tatuar-se-la, d'emmarcar-la...lo que sea!! Pero no la perdeu de vista! És l'única recepta de donuts que he provat (tot s'ha de dir) però ja és la definitiva, tenen gust de pur donut, dels de tota la vida!!
He volgut ensenyar-vos la recepta bàsica i que vosaltres l'adapteu als vostres gustos. Per exemple, en el glacejat li he afegit una mica de canyella; podríem fer-los sense forat i omplir-los de nutella, melmelada,  dolç de llet... les guarro-conviancions són moltes i diverses!
Per que sigui més fàcil tot plegat us recomano que us mireu el vídeo de Las Recetas de MJ, està molt ben explicat i és súper fàcil seguir-lo :)




RECEPTA
*Extreta de L'Exquisit
*Quantitats per uns 24 donuts

Donuts:
7gr llevat de panader o 17gr  llevat fresc
90ml aigua tèbia
450gr farina
50gr sucre glass
5gr sal
1 ou
140ml llet
50gr mantega
Oli de girasol (per fregir)

Glacejat:
1oogr sucre glass aprox
aigua
1tsp canyella (opcional)



Desfem el llevat amb l'aigua tèbia fins que no quedi cap grumoll. En un bol posem la farina, el llevat amb aigua, el sucre, la sal, l'ou, la llet i la mantega (en aquest ordre); es pot mesclar amb aparella tipus Thermomix però jo ho he fet amb les varetes en espiral de la batedora, osea ESTO
Quan estigui tot ben incorporat ho passem a una superfície enfarinada i anem amassant i afegint farina poc a poc! La massa està una mica enganxifosa però conforme l'anem manipulant no se'ns enganxarà als dits. Un cop amassada formem una bola i la tapem amb un drap humit, la deixem reposar durant una hora en un lloc càlid de casa. 



Passat aquest temps haurà doblat els seu volum (o no, com a mi jaja), amassem una mica per treure-li l'aire i l'estirem sobre una superfície enfarinada formant un rectangle d'1cm de gruix i tallem els donuts o bé amb un tallador específic o bé amb qualsevol cosa rodona ja sigui got, anell d'emplatar, rotllo de paper de vàter, una canonada...el que tingueu més a mà! Tornem a tapar amb un drap els donuts i deixem reposar uns 30-45min. 

Omplim una olla amb 1 litre d'oli aproximadament (els donuts han de surar) i l'escalfem fins que assoleixi 180ºC. Si no teniu termòmetre (com jo) hi ha dues maneres de comprovar si la temperatura de l'oli és la correcta: posar-hi un dels forats de donut (si en perdem un no serà tan catastròfic) o llençar-hi una molla de pà, si després de submergir-se puja ràpidament significa que l'oli ja és a punt. Fregim els donuts un minut per cada banda aprox i els posem sobre paper absorbent. 



Quan els tinguem tots fregits preparem el glacejat: en un bol posem el sucre glass i canyella tamisat i afegim aigua cullerada a cullerada mentre anem remenant. La textura ha de ser una mica espessa; amb els donuts encara calents els "arrebossem" amb el glacejat i els deixem sobre una safata amb paper de forn fins que s'assequin. Passats uns 15 min ja els tindrem llestos per degustar! 



 NOTES

*Per fer la recepta sense lactosa substituïm la mantega per margarina i la llet per qualsevol llet vegetal
*No llenceu l'oli de fregir sobretot!! guardeu-lo per preparar qualsevol pastís/cupcake/madalenes per aportar-li aroma a donut, i si no em creieu ensumeu l'oli després de fregir els donuts!!
*El llevat fresc el podeu trobar en alguns supermercats a les neveres. El llevat sec de forner està a tot arreu, normalment al costat del llevat convencional tipus Royal.
*Per la seva conservació recomano altament congelar-los en bossetes ja que d'un dia per l'altre es posen durs (si no ens els volem menjar tots el mateix dia, golafres!). És millor que es descongelin per si sols que no posar-los al microones, podrien quedar blandurrios...



Batut de gerds:
un grapat de gerds congelats
1 kiwi
llet de soja (al gust)
1 cullerada de mel (opcional)

Decoració:
Mel
Fideus de sucre (sprinkles)


Les instruccions són les mateixes que per a tot batut: ho posem tot al got de la batedora i li donem canya! Per fer un got tan supermegamono com el meu només heu de sucar les vores del got on posareu el batut en mel i després en els fideus de sucre. Voilà!



Per últim ensenyar-vos una idea per l'aniversari d'algú molt fan dels donuts (com el meu tiet) o algú a qui no li agradin gaire els pastissos: una torre de donuts amb diferents glacejats i farcits!!! ESPECTACULAR i triomfada assegurada!!!




Bon cap de setmana!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada