dissabte, 18 d’octubre del 2014

Salmó macerat + maionesa de wasabi



Avui us porto una recepta per rebaixar la dolçor del blog! Ja haureu comprovat que no paro de penjar fotos de cupcakes...la raó és que estic fent un curs online de cupcakes, es diu Cupcakes para comer i l'imparteix la Belén de Cupcakes a Gogó (és molt crack!). La bandera d'aquest taller és preparar cupcakes prescindint el màxim possible de receptes americanoides amb tones de mantega i sucre, i utilitzar ingredients mediterranis com l'oli d'oliva, ametlles, fruita... tampoc es fan decoracions amb fondant, tot s'ha de poder menjar! Així que estic amb el forn que treu fum fent una mitjana de 3 receptes per setmana, i m'encanta!!

Per això volia preparar alguna cosa salada, però igualment boníssima. Nomé necessites mitja hora per preparar-ho, l'únic però és el wasabi; no és imprescindible però li aporta un toc picant que m'encanta. De totes maneres el peix per si sol queda exquisit! Es desfà a la bocaaa!!!!(Aprofito l'avinentesa per declarar-me molt fan del peix. Aquí queda.) 

Aquí teniu la recepta, arriba ese omega 3!!

RECEPTA
*Adaptada de Ferran Adrià

1 llom de salmó fresc
3 c/s salsa de soja
3 c/s oli d'oliva verge extra
3 c/s maionesa
Pasta/pols de wasabi (al gust)

Primer tallem el salmó en daus, com que es a modo pintxo que ens hi càpiguen a la boca. En un bol posem l'oli amb la salsa de soja, mesclem i afegim el salmó. Barregem bé i deixem macerar durant uns 30 minuts.
Mentrestant podem anar preparant la maionesa de wasabi. Només hem de barrejar la maionesa amb la pasta de wasabi, a mi m'agrada força potent (li he posat mig tub) però el millor és que aneu afegint poc a poc i tastant. Penseu que n'hi posarem poca quantitat al salmó així que si és molt suau no la notarem.

Quan hagi passat la mitja hora traiem el salmó del mejunje, l'escorrem la salsa sobrant i el coronem amb un pegotillo de maionesa de wasabi! Si voleu anar de fashions com jo li podeu clavar una banderilla com les de la foto :)

Enjoy!



NOTES
*Les quantitats són aproximades, sempre ho faig a ojo.
*En el cas d'avui he utilitzat salmó congelat, no passa res! Es desfà a la boca de totes maneres...(i si us fixeu, a la foto aparreix el pot de maionesa, és de bote! No worries!)
*La pasta de wasabi l'he comprat a Lidl, també es pot trobar a molts supermercats com Hipercor o botigues de menjar asiàtic. En Ferran Adrià hi posava caviar, si ets de cal ric i no t'agrada el wasabi ja saps!
*Si teniu convidats i feu un aperitu amb aquest salmó i els bombons de gorgonzola quedareu com reus i casi sense embrutar-vos!
*Heu vist mai un rave de wasabi? Flipa jaja

Bon cap de setmana!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada