dijous, 2 d’octubre del 2014

Pastissets de poma #bakingbootcamp


La tardor ja és aquí. Sé que en un dia tan esplèndid com el d'avui ningú ho diria però ja ha arribat! Jo me'n vaig adonar ahir mentre feia aquestes fotos i preparava la publicació... Primer perquè faig servir una fruita d'aquesta temporada: les pomes; i segon, només cal mirar la llum que tenen les fotografies i comparar-les amb la del gelat de nutella, per exemple. És totalment diferent! És una llum tan càlida i preciosa!!! Per cert, us preguntareu qui feia les fotos si jo estic amb les mans a la massa...la meva mare va arriscar la vida pujant-se amb talons a una cadira on hi havia la càmera amb el trípode, tota una valenta!jaja El que s'arriba a fer per els fills!

Bé, després de la meva percatació estacional us explico què he cuinat. Joy the Baker, una de les meves blogueres preferides, col·labora amb una marca de farines americana que es diu King Arthur Flour llençant reptes als seguidors perquè preparin certes receptes. Després només cal penjar la foto del que has cuinat a Instagram amb el hashtag #bakingbootcamp i si la teva és l'escollida guanyes un lot de productes. La pena és que per participar has de ser ciutadà dels EEUU i va a ser que no.... Però igualment he volgut preparar la recepta d'aquest mes!!! Sóc així de masoca jajaja. Es tracta d'una mena de galetes de pastís de poma i es fan en un pispás! De debò, trigues més a mesurar els ingredients que a cuinar. Haig de confessar que mai he sigut gran amant de les pomes en preparacions dolces i aquesta m'ha encantat! Segurament perquè no és fet a casa i amb mimo :)

Espero que us animeu perquè és fàcil no, lo següent! Us he deixat un pas a pas perquè ningú es perdi pel camí.

RECEPTA
*Extreta de Joy the Baker

Massa:
250gr farina
60gr mantega* sense sal (freda i a daus)
160-180ml buttermilk fred
2 c/s sucre morè

Farciment:
1-2 pomes
2 c/s mantega* sense sal
1tsp canyella
2 c/s sucre morè

Toc final:
1 ou batut*
canyella (al gust)
sucre morè (al gust)
un polsim de sal

Començarem preparant la massa, és súper senzilla! Preescalfem el forn a 220ºC i preparem una safata folrada amb paper de forn. Agafarem un bol ampli i com sempre tamisem la farina.


Seguidament afegim la mantega freda i tallada a daus.


Amb les mans anem trencant i aixafant la mantega fins que ens quedin boletes petites, de la mida d'una llentia aproximadament.


Fem un forat al centre i hi aboquem gairebé tot el buttermilk. Si veiem que la massa ens demana més l'afegim tot.


Barregem bé tots els ingredients. No cal fer-ho amb cap tècnica específica, a saco amb la massa!


Finalment obtindrem una massa molt esponjosa però que ja no se'ns enganxarà als dits. Tapem amb paper film i la deixem a la nevera mentre preparem el farcit. Si la massa està un pèl seca podem afegir el buttermilk restant en aquest punt.


Per preparar el farciment de pomes només cal que les tallem a grills finets i les posem en una paella amb la mantega calenta. Hi afegim el sucre i canyella i cuinem fins que s'hagin desfet. Ja s'acabaràn de coure al forn. Apartem la paella del foc i deixem reposar. 
Preparem una superfície lleugerament enfarinada i traiem la massa de la nevera. Només cal que l'estirem amb el corró fins formar un rectangle amb uns 1,5cm de gruix. No ha de ser un rectangle perfecte, només cal veure el meu...jaja


Col·loquem la poma en una meitat de la massa, de manera que formi una capa fina i no se superposin (ma o meno)


Tanquem la massa sobre ella mateixa qual calzone i segellem les vores perquè no s'escapi res, apretant una mica amb els dits.



Tallem la massa en porcions (entre 8 i 12). És important que mentre manipulem la massa anem afegint més farina a la superfície on treballem, només si cal, ja que se'ns pot quedar enganxada fàcilment.


Posem els pastissets a la safata de forn, batem l'ou i els pinzellem la superfície.


Per acabar només cal afegir el sucre, la canyella i la sal. Els enfornem durant 12 minuts a 220ºC i ja els tenim llestos!


NOTES
*Per una opció sense lactosa substituïm el buttermilk per una de les dues opcions que us dono aquí, i la mantega per una de vegetal. També pots suprimir l'ou de la recepta i posar-hi aigua en el seu lloc.


Que aprofiti!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada