dijous, 18 de setembre del 2014

Pastís de triple xocolata i carbassó (vegà)


No hi ha dies en què simplement NECESSITEU xocolata? Jo ho noto quan porto uns temporada sense menjar-ne, llavors arrasso amb tot allò que trobi!! Diguem que això no és el més adient per la silueta, així que quan vaig trobar la recepta d'aquest pastís tan sà casi moro!!

Lo del carbassó em va semblar una mica peculiar però ja n'havia provat amb pastanaga i carbassa i m'havien encantat així que no podia ser tan dolent! I efectivament és fantàstic, no li notes el carbassó per enlloc! És tan melós i intens!!Ggggrrrrrr!!
A part de lo bo que està, no porta ni ous ni lactosa així que si tens alguna intolerància estàs de sort!




RECEPTA

Pastís:
300 g de carbassó (un carbassó mitjà)
125 ml d'oli d'oliva suau (o girasol)
200 g sucre morè
250 g farina
50 g cacau pur en pols sense sucre 
1 1/2 tsp llevat químic
1 tsp extracte de vainilla
Un polsim de sal


Preescalfem el forn a 180ºC i preparem el motlle que utilitzarem. En el meus cas és un motlle Bundt (així s'anomenen els motlles rodons i amb un forat al mig, per millorar la circulació d'aire). L'engreixem amb oli o mantega i el reservem.





Triturem el carbassó amb la minipimer/batedora/processador d'aliments. Aboquem tots els ingredients en un bol ampli, havent tamisat prèviament la farina, cacau i llevat. Remenem amb una espàtula o unes varetes fins que quedi ben homogeni.

Aboquem la massa al nostre motlle i enfornem durant uns 25 minuts. Si utilitzeu un motlle Bundt és millor fer servir la reixeta que no pas la safata del forn per tal de millorar la circulació d'aire.


Per assegurar-nos que està llest punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn. Amb el motlle bundt s'ha de desemmotllar quan encara estigui una mica calent, però sense que ens cremem les mans; només se li ha de donar la volta i resar perquè no es quedi enganxat! Si ho feu amb un altre motlle el millor és esperar a que s'hagi refredat gairebé del tot.






Cobertura:
100gr xocolata negra
1 c/s mantega o margarina
aigua (al gust)


Per donar-li l'últim toc jo he fos al bany maria la xocolata negra amb la margarina (li aporta brillantor) i, si cal, afegim aigua fins tenir la consistència desitjada. Jo buscava que fos bastant líquida per tal que regalimés i no es quedés tota a dalt del pastís. Per acabar es pot decorar amb fideus de sucre, fruits secs, xocolata ratllada (com en el meu cas) o altres marranades vàries.



NOTES

*El llevat químic pot dur traces d'ou. Si teniu intolerància es pot substituir per 1/4tsp de bicarbonat.
*Si ets celíac pots substituir la farina de blat per la d'arròs, per exemple.



Espero que no us feu caca i que us atreviu a fer-lo!

Fina aviat!

Laura.

2 comentaris:

  1. Quina bona pinta! I la fotografia es una monada, amb els motius vintage. Jo també tinc un blog de pastisseria i cuina. T'invitu a conèixer-lo: www.dulceriasconsorpresa.com

    Adrián.

    ResponElimina