dijous, 6 de març del 2014

Cheesecake de Nutella



Feia molt de temps que tenia pendent aquesta recepta. Mai havia fet un cheesecake al forn (només dels que quallen a la nevera), mai havia fet un cheesecake de xocolata (només de maduixa) i el més important de tot: no havia estrenat el llibre de receptes de Nutella que em va regalar la meva supermegaamigadetotalavida Berta!!!

Bé encara no sé si és un regal o una punyalada... Tard o d'hora acabaré fent totes les receptes (30 en total), i qui se les haurà de menjar? Ella no crec ja que viu a 6000km d'aquí...així que per ser justos m'hauria de pagar la matrícula del gimnàs jajaja és broma Betis, t'estimo :)

Aquest pastís és tan fàcil de fer que em fa vergonya i tot! L'única pega que té és que un cop cuit l'has de deixar reposar 12 hores... i la temptació és MOLT gran, però s'ha d'esperar! I amb un ingredient principal com la Nutella, és irresistible.


RECEPTA

Motlle 20cm 
15-20 racions


300gr galetes tipo Digestive
130gr mantega fosa
550gr formatge cremós
4 ous M
200gr Nutella
200ml nata líquida
50gr xocolata negra


Primer de tot preparem un motlle desmontable de 20cm de diàmetre i l'untem amb una mica d'oli. També és recomanable posar paper de forn a la base del motlle, sortirà millor. Preescalfem el forn a 150ºC amb calor a dalt i a baix, sense ventilador.

Triturem les galetes amb la picadora fins que quedi en forma de pols no molt fina i les aboquem al motlle. Fonem la mantega i cap al motlle també. A mi aquesta part m'agrada molt perquè es tracta de barrejar-ho tot amb les mans fins que tingui l'aspecte de sorra mullada; ara només cal fer pressió amb les mans per compactar-ho i repartir-ho bé. Quan ja tinguem la base llesta la posem a la nevera mentre preparem la resta del pastís.

Posem la Nutella, la nata i la xocolata en un cassó a foc lent fins que quedi tot ben dissolt; ho apartem del foc. Mentre es tempera, batem els ous amb el formatge cremós, en un bol a part, i hi afegim la mescla de la Nutella. Amb una espàtula anem fent moviments envolvents fins que s'integri.

Traiem el motlle amb la base de galetes de la nevera i hi aboquem la mescla anterior. Ho tindrem al forn durant una hora a 150ºC, després es deixa 30min més amb el forn apagat i finalment a temperatura ambient durant 12 hores abans de desemmotllar. Un cop fora del motlle es conserva a la nevera.



NOTES

·Per triturar les galetes també podem fer servir un morter o posar-les dins una bossa de congelar i donar-li cops amb el corró. És una mica primitiu però si no tens picadora funciona!
·Com a decoració final se li pot escampar una mica de cacau en pols o encenalls de xocolata amb llet. També és altament recomanable acompanyar cada ració amb un bona cullerada de nata, però no de la de pot!! No siguis cutre!! No costa res perdre 2 minuts muntant-la tu...
·Haig de fer una confessió...i és que no vaig fer servir la marca Nutella! Ara mateix pensareu que és un sacrilegi però us juro que la del LIDL té exactament el mateix gust (i la meitat de preu!).








Per si encara no us he convençut us deixo la seqüència de com vaig devorar una porció... mmmmm...només de recordar-ho se'm posen els ulls en blanc!




Que aprofiti!

Laura

4 comentaris:

  1. jajajaja lauri no ho havia vist!!! T'asseguro que si es pq segueixis fent aquests pastissos et pago el que fagi falta!! En res estic alla per fer de pinche!!! jo tb testimo molt bonica!!! we love ur cakes!

    ResponElimina