divendres, 28 de març del 2014

Chili Brownie Cookies



Volia una recepta una mica inesperada i diferent. Puc dir que l'he trobat.

No sóc una gran amant del picant, però un petit toc combinat amb xocolata és genial. Haig de confessar que en els primers experiments em vaig passar amb el chili... no podia menjar-me ni mitja galeta sense plorar!!! Així que be careful...

No vull semblar mala persona però... també es poden fer servir a mode de broma/venjança a aquella persona que tan odies, del tipus:


Subjecte A: Ei, crec que això ha anat massa lluny. Hauriem de fer les paus...

Subjecte B: Potser tens raó, però no sé com podríem solucionar les nostres diferències.

Subjecte A: Tot és començar. T'he fet unes galetes en senyal de pau, que sé que t'encanta la xocolata ;)

Subjecte B: Ostres, no m'ho esperava! Moltes gràcies! A veure?? Deixa'm tastar una.... mmmm quin gust tan intens a xocol...... macagun la teva pufdgbfiusdfn cbcnd fcm´ñdifhgdihcff!!!!!!!!!

etc..................................................



Aquí teniu la recepta, feu amb ella el que vulgueu ;)





RECEPTA
*Adaptació de My little things


15-20 galetes



350gr xocolata negra mínim 70% cacau
40gr mantega sense sal
2 ous M
125gr sucre morè
2 tsp vainilla
35gr farina
1 tsp llevat químic (royal)
Entre 1/8 i 1/2 tsp chili en pols


Per començar, trossegem tota la xocolata i en separem 200gr. Desfem aquesta xocolata amb la mantega al bany maria i deixem que es refredi a temperatura ambient.

Batem els ous amb el sucre i la vainilla fins que la mescla assoleixi un to pàl·lid i gairebé dupliqui el volum (se'n diu blanquejar). En un bol a part mesclem bé la farina amb el llevat, ho tamisem i  ho aboquem a la mescla dels ous, integrant-ho tot amb una espàtula i moviments envolvents.

Un cop la xocolata desfeta s'ha refredat una mica l'aboquem a la mescla d'ous i farina i mesclem fins que sigui homogeni. Ara ve l'hora de la veritat: afegir el chili. Jo recomano anar afegint poc a poc i tastant, això va a gust de cadascú! Aviso que amb 1/2 tsp pica bastant...

Per últim afegim la xocolata trossejada que ens havia sobrat al principi. Si els trossos són molt grans millor fer-los més petits. Posem el bol a la nevera uns 30 minuts ja que és una massa molt líquida i necessita agafar cos. Preescalfem el forn a 180ºC.

Preparem una safata de forn i col·loquem la massa amb dues culleres. No cal fer boles perfectes, és més divertit si queden irregulars! Però si que hem de deixar separació entre elles o se'ns ajuntarà tot. Quan el forn està calent introduïm la safata i la traiem al cap de 8-10 minuts o quan veiem que es comencen a esquerdar. Les deixem refredar uns 10 minuts i les passem a una reixeta perquè es refredin per complet.






NOTES

*Si no ets amant del picant es pot substituir el chili per ralladura de taronja o un grapat de nous picades. Boníssssssimes també!!
*Cal tenir en compte que un cop cuinat el chili puja bastant, més val quedar curt que passar-te o no te les podràs menjar!

Fins aviat,

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada