dijous, 20 de març del 2014

Banana Bread (Pà de plàtan)







Avui vinc amb una recepta una mica més sana... haig de compensar la bomba que vaig publicar l'última vegada! Portava molt de temps amb ganes de provar el pà de plàtan, que no us enganyi el nom perquè la consistència és de pà de pessic de tota la vida.
A part d'estar boníssim i tenir una molla súper humida, m'ha solucionat un dels meus majors problemes: l'esmorzar. Els caps de setmana no hi ha problema, però quan tens classe a les 8 del matí i t'has de preparar l'esmorzar a casa.... uffff.


Ojalá tornés als vells temps d'anar al cole i quan la mama et feia el bocata... mmmmmmm...Sucat de tomàquet a més no poder i amb 3 pisos d'embotit!!!
Com que aquesta opció no és viable (ma mare s'ha jubilat en el noble art del bocata) i jo no em desperto amb tanta antelació, necessitava alguna cosa que pogués cuinar 1 cop per setmana màxim i que fós fàcil d'endur-me. La resposta és el pà de plàtan, una fornada pot arribar a durar-me una setmana i només haig de tallar un parell de llesques, agafar el termo i sortir corrents!



Espero que us animeu a fer-lo perquè és molt fàcil i dóna molt bon resultat. Teniu la recepta en vídeo (en anglès) a la web de Joy of Baking, ella fa servir un motlle més petit.



RECEPTA
*Adaptació de Joy of Baking

Motlle de 30x10
15-20 racions


3 plàtans molt madurs
220ml iogurt natural
2 tsp bicarbonat
110ml oli vegetal (oliva o girasol)
250gr sucre morè
3 ous L
2 tsp vainilla
350gr farina
2 tsp llevat químic (Royal)
100gr xocolata negra 70%
Un grapat de nous picades

Comencem preescalfant el forn a 180ºC i pintem amb oli l'interior del motlle. Aixafem els plàtans amb una forquilla o si ho preferim els triturem amb la minipimer. Afegim el bicarbonat, mesclem una mica i hi afegim també el iogurt; reservem. 

En un bol a part, batem (a mà o amb batedora elèctrica) l'oli, el sucre, els ous i la vainilla fins que estigui ben homogeni; reservem.

En un altre bol tamisem la farina amb el llevat i la sal. Piquem les nous i la xocolata en trossos no gaire grans i ho afegim a la farina. Això ajudarà que mentre està en el forn no caigui tota la xocolata al fons del motlle.

Afegim la barreja de iogurt i plàtan al bol dels ous i barregem bé. Seguidament afegim la mescla resultant a la farina i ho integrem tot amb una espàtula, ho aboquem al motlle i l'introduïm al forn durant uns 30-40 minuts. Quan ja estigui cuit (fem la prova de l'escuradents) el traiem del forn i el deixem refredar dins el motlle uns 10 minuts, passat aquest temps desemmotllem i deixem que refredi completament sobre una reixeta.


NOTES

*És important que els plàtans estiguin ben madurs ja que són més dolços i estan molt tovets. 
*Es pot tunejar la recepta per fer-la una mica més sana. Per exemple: fer servir iogurt baix en greix, substituir els ous per clares (1 ou de 50gr té 30gr de clara; caldrien entre 4 i 5 clares), canviar la xocolata i les nous per 2 tsp de canyella i substituir part de la farina per farina integral.






Me'n vaig a berenar que se m'ha obert la gana :)


Fins aviat, 

Laura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada