divendres, 15 d’abril del 2016

Curri verd tailandès amb gambes (Kaeng Khiao Waan)



Sawadee ka! Suposo que ja haureu fet una ullada a totes les fotos que vaig anar penjant durant l'estiu mentre estava a Tailàndia, com és possible que encara no hagi penjat cap recepta d'allà? Amb lo bo que estava tot!! I fins el cul que ens vem fotre de curries, pad thai, mango sticky rice...

Doncs bé aquí està el que crec que és el meu plat preferit de la cuina tailandesa. És aromàtic, picant però molt delicat. Súoer senzill de preparar, només cal apropar-vos a qualsevol super asiàtic i trobareu fàcilment tots els ingredients! Us deixo alguns dels curries verds que vaig degustar allà perquè aneu obrint boca!





Curri verd tailandès (Kaeng Khiao Waan)
*Per 3/4 racions

200ml Llet de coco
 400ml caldo (verdura/pollastre/peix)
1 dent d'all
1/4 bròquil
1/2 carbassó
1 ceba
1 pastanaga
8-10 gambes
2-3 rodanxes galangal sec
1 tija de lemongrass


*arròs o fideus d'arròs per acompanyar


Posem una mica d'oli d'oliva suau en un cassó a foc mig-alt. Piquem finament un dent d'all i l'afegim quan l'oli sigui ben calent, removem uns segons (no s'ha de torrar) i de seguida afegim una culleradeta de pasta de curri. Removem bé i aboquem un xorrete de llet de coco perquè tot sigui més homogeni. Deixem cuinar fins que la llet de coco se separi (com si es tallés) i afegim les verdures tallades en trossos no massa petits. Els hi donem un parell de voltes i afegim tota la llet de coco juntament amb el lemongrass, galangal i les fulles de lima kaffir, pujem el foc fins que arrengui el bull i afegim el caldo i les gambes (pelades, jo els hi he deixat la cua a l'estil asiàtic). Deixem al foc fins que bulli de nou i ja ho tenim llest! Per donar-li més vidilla li poseu un raig de suc de llima i un altre de salsa de soja o salsa de peix just abans de consumir.


NOTES
*Les gambes es cuinen molt ràpid i per això les afegim al final. Si ho féssim amb pollastre l'hauriem d'afegir tallat a daus grans juntament amb la verdura.
*Les verdures són orientatives, podeu posar les que tingueu per la nevera.
*Tots els productes que us sonen a xino els podeu trobar a qualsevol supermercat asiàtic. En aquest enllaç teniu una llista, jo normalment vaig al Dong Fang (Balmes, 6, Barcelona).
*La quantitat de curri és orientativa, si no us va molt el picant proveu posant-ne la meitat.



Bon profit!!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada