divendres, 17 de juliol del 2015

Tartar de salmó


Com que aquesta calor no para us he preparat una recepta ben fresqueta! No cal encendre cap foc ni ser un pro de la cuina, només necessitarem una taula de tallar i un ganivet ben afilat. Els ingredients les podeu variar segons el que tingueu al rebost, aquest té un toc oriental per les espècies que porta però podeu posar-hi el que vulgueu :)

Som-hi!!

Tartar de salmó
*Per 2 persones
*Adaptada de El Comidista

300-400gr salmó fresc sense espines
1 tomàquet
1/2 ceba tendra
2 tsp salsa de soja
1tsp salsa Perrins
1 llima
1/2 tsp gingebre (en pols o fresc ratllat)
2tsp sèsam
Bitxo en pols (al gust)
Cilantre picat (al gust)
Sal 
Pebra negra

Piquem la ceba tendra ben petita i la posem a macerar uns 30 minuts amb el suc de la llima. Perquè el tomàquet tingui una textura molt semblant a la del salmó el poso sense pell, per fer-ho l'escaldo: li traiem el "cor" i li fem una creu amb el ganivet al cul, bullim en aigua uns 20 segons i el posem en aigua freda. D'aquesta manera és molt fàcil de pelar i aprofitem el màxim de polpa. El tallem a daus petits i el passem a un bol ampli, tallem el salmó a daus i l'afegim també.
Escorrem bé la ceba juntament  els posem al bol amb la resta d'ingredients i mesclem amb una cullera fins que quedi tot ben integrat. Rectifiquem de sal.

Per presentar-lo podem posar una base de fulles d'enciam i amb l'ajuda d'un anell d'emplatar posem el tartar a sobre. Afegim una mica de sèsam al capdamunt i ja el tenim llest!



Si l'acompanyem d'una clara ben freda tenim un àpat perfecte!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada