dissabte, 4 de juliol del 2015

Gelat de Brownie (vegà)




Com transformar un fail en un èxit?

1) Oblidar-te que tens un brownie al forn i que la capa de dalt es torni cendra.

2) Fer un gelat de xocolata boníssim i afegir la part aprofitable del monstruobrownie.

A més aquest gelat és vegà si el brownie que li afegiu també ho és (o hi poseu trossos de xocolata) i si feu servir llet vegetal; osigui que és una mica més sà que els convencionals, fets habitualment amb rovells d'ou i nata.

(Ara tampoc us foteu fins al cul d'aquest gelat, que és més sà però té la seva tela...)


Gelat de Brownie
*Extreta de Minimalist Baker

800ml llet de coco (dues llaunes)
2 cullerades de mel
4 cullerades sucre morè
120ml llet (pot ser vegetal)
60gr cacau pur en pols
1 tsp extracte de vainilla
Brownie tallat a trossets


Primer de tot posem la llet de coco a la nevera 24 hores, el que volem és que se separi el greix de la resta. Passat aquest temps ens quedem el greix (que serà sòlid) i la resta ho guardem per altres preparacions (com marinar pollastre). 
Amb unes varetes elèctriques muntem la mantega de coco com si es tractés de nata. Quan estigui ben cremosa li afegim la llet, vainilla, el cacau i el sucre. El sucre i la mel els he posat a ojo, anant tastant fins que tenia la dolçor que m'agrada. Batem fins que s'integri tot bé.


Amb geladora: Posem la mescla en un tuper i deixem unes hores a la nevera fins que estigui ben fred. Ho posem a la geladora i quan veiem que li queden pocs minuts per estar fet li afegim els trossets de brownie. Quan estigui gelat ho passem a un tuper i tapem amb paper film (i amb la tapa del tuper, claro!), ja pot anar al congelador!


Sense geladora: Passem la mescla a un tuper i tapem amb paper film (i la tapa del tuper). Durant unes 4 hores haurem d'anar traient el gelat del congelador i mesclar amb una forquilla. Això es fa perquè no cristalitzi i quedi una textura el més cremosa possible. No és essencial però és recomanable. Quan veiem que la textura s'aproxima molt a la d'un gelat afegim els trossets de brownie. 
Deixem un mínim de 8 hores per tenir llest el gelat.



Grrrr com regalima!!

De res.

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada