dimecres, 15 d’abril del 2015

Galetes Spritz de roses (Spritzgebäck)



S'acosta Sant Jordi.....i toca recepta kuki amb roses!! Siiiiiiii!!

Per la ocasió he triat unes galetes amb forma i gust de roses, per això són perfectes les galetes Spritz, o Spritzgebäck en alemany, que són unes galetes típiques d'allà amb força mantega i molt moldejables. Em recorden molt a les galetes daneses, aquelles de la capsa de llauna blava, amb molt de gust a mantega i lleugerament seques.

Les tradicionals es fan amb una pistola especial, se'ls hi donen milers de formes diferents,i sobretot es mengen per Nadal. No us en puc donar més dades ja que la única persona que conec vivint a Alemanya no té ni puta punyetera idea de quines galetes són.....vaya tela!

Som-hi doncs!


GALETES SPRITZ de roses
*Extreta de I am baker
*Per unes 20-30 galetes (depèn del tamany)

225gr mantega (a temperatura ambient)
100gr sucre glass*
1 ou
280gr farina
1/2tsp sal
Colorant en gel (opcional)

Comencem posant la mantega tallada a daus en un bol ampli, batem amb les varetes elèctriques a velocitat mitja-alta fins que quedi ben sedosa. Seguidament hi aboquem el sucre (tamisat si és glass) i seguim batent fins que s'integri del tot. 
Afegim l'ou i l'extracte de vainilla, batem fins la completa integració. Ara jo poso la pasta de roses i el colorant, es pot posar després de la farina però d'aquesta manera es reparteix més ràpid i no afegim tant aire a la massa. 


Batem fins que quedi tot ben homogeni. Cal tenir en compte que quan afegim la farina i amb la calor de forn es perdrà part del color, per això afegiu una mica més de colorant del compte. 
Canviem les varetes per les d'espiral d'amassar, tamisem la farina amb la sal i l'anem afegint a tandes, batent a velocitat lenta-mitja.Quan s'hagi incorporat del tot sense cap grumoll posem 1/3 de la massa en una màniga pastissera amb una punta d'estrella (jo he fet servir la 2D de Wilton), si la poséssim tota seria impossible fer-la sortir, és massa densa i petaria la màniga.


En una safata de forn amb paper sulfuritzat hi anem fent les roses com si decoréssim un cupcake: comencem per dins i anem formant un espiral cap enfora apretant la màniga de manera constant, quan tingui el tamany que volem deixem d'apretar la màniga i l'estirem cap a fora. Si no heu entès una merda res (altament probable) feu clic aquí! Omplim la safata de roses tenint en compte que gairebé no s'extenen mentre són al forn i la posem a la nevera durant 30 minuts o al congelador durant 5 minuts. Ens ajudarà a que mantinguin la forma i les línies quedin més marcades :)


Mentrestant preescalfem el forn a 200ºC, calor a dalt i a baix. Quan tinguem les galetes ben fredes les posem directament el forn durant 6-8 minuts o fins que enrosseixin lleugerament per les vores, segons el colorant que utilitzem serà més complicat de veure! Un cop fetes les deixem refredar 5 minuts en la safata i després les passem a una reixeta fins que es refredin completament. Llestes!


NOTES
*Podeu utilitzar el tipus de sucre que vulgueu, jo he fet servir sucre glass perquè no es notin els cristallets i no quedi tan rústica...pura estètica!
*Aquesta tècnica la podem utilitzar també per aprofitar buttercream o qualsevol crema que ens sobri: en un paper de forn formem les roses de la mida d'un cupcake i ho posem al congelador. Un cop congelades les ajuntem totes en un tupper (separant cadascuna amb paper de forn) i quan les necessitem les traiem, les posem a sobre del cupcake i deixem que es descongeli a temperatura ambient.
*Per una recepta sense lacotsa utilitzem una mantega com aquesta, mai margarina.


Espero haver despertat al cursi que teniu dins <3

Laura.



********************************************************************************************************************

PD: El dia de Sant Jordi estaré venent roses a la fantàstica parada "La vie en rose" on podreu trobar packs especials de rosa+cosadolçabonaaescollir! Us espero a tots, passaré llista!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada