dijous, 5 de febrer del 2015

Crema de xocolata (la millor del món!)


Ahhhh porto dues setmanes sense publicar res!! Sorry, sorry i sorry... els exàmens m'han mantingut segrestada aquests últims dies! Malditos bastardos!

Però no us preocupeu que ara estaré on fire!! Per començar us he preparat una crema de xocolata que sus vais a cagarrrr, està boníssima i és super sedosa. A més és molt polivalent, pot servir tant com per farcir un pastís, uns macarons, uns cupcakes, la teva boca... i permet fer qualsevol tipus de decoració amb la màniga, amb una brillantor que sembla que l'hagi ruixat amb laca!

La vaig descobrir un dia que volia fer una ganache de xocolata però em faltava la nata i estava tot tancat, aleshores vaig recordar haver llegit en el meu llibre d'Annie Rigg una mena de crema amb xocolata, rovells d'ou i mantega. Em vaig llençar a l'aventura sense tenir-ho molt clar i ha sigut un dels grans descobriments de l'any! És la nº1!

Un últim apunt, si feu una recepta en la que la xocolata sigui la protagonista (com aquesta) no em compreu la més barata que trobeu persiusplau....gasteu-vos els cuartus que la diferència és abismal!!

Si no la prepareu caurà un meteorit sobre casa vostre.


Avisats esteu...


RECEPTA

50gr sucre morè
2 rovells d'ou
1 tsp extracte vainilla
100gr xocolata negra (de la bona)
150gr mantega (a temperatura ambient)


Posem el sucre amb 3 cullerades d'aigua a un cassó, fem bullir fins que es dissolgui el sucre i la mescla espesseixi una mica (2-3 minuts). Mentrestant posem els rovells i la vainilla en un bol i batem amb les varetes elèctriques fins que s'integrin. 


Quan l'almívar estigui llest l'afegim (poc a poc i en un fil) als rovells mentre seguim batent a alta velocitat fins que espesseixi i es refredi; hem d'arribar al que se'n diu punt de cinta, és a dir que puguem formar una cinta sobre la massa com en la foto.


Fonem la xocolata la bany maria i deixem reposar perquè s'atemperi una mica. De mentres, afegim la mantega a temperatura ambient i tallada a daus, de manera gradual i batent entre cada addició. Per acabar afegim la xocolata desfeta i l'integrem amb una espàtula.

Espàtula pornogràfica

NOTES
*Per fer-la sense lactosa només cal utilitzar xocolata i mantega sense lactosa (mai margarina!)
*Podeu fer la crema amb antelació i deixar-la en un tupper a la nevera durant uns dies. Quan l'aneu a fer servir la deixeu fora de la nevera fins que estigui a temperatura ambient, perquè recuperi la consistència batem durant uns 2 minuts amb les varetes elèctriques. També es pot deixar dins la màniga pastissera a la nevera/congelador, quan l'anem a fer servir la deixem agafar temperatura i li donem un petit massatge amb les mans, com si exprimíssim un flubber!
*La quantitat de xocolata pot variar, jo sincerament la poso a ojo....jajja
*Les clares que sobrin es poden guardar en un tupper 2 dies a la nevera o bé congelar-les.


Mireu que bé queden les decoracions!


Bon profit!


Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada