dijous, 26 de juny del 2014

Pizza de fruita i nutella


La calor comença a apretar i les receptes amb forn tenen els dies comptats. Però abans d'apagar-lo definitivament (o casi) volia provar de fer una pizza dolça!

L'havia tastat en algun restaurant italià, normalment de xocolata però aquesta li dona mil voltes... la massa de pizza casolana li va perfecte però si et fa mandra sempre pots comprar-ne una de feta. Jo l'acostumo a fer a casa perquè és facilíssima i la trobo molt més bona! 

Sempre que ve algú a sopar li endinyo una pizza, que acostuma a ser de les sobres de la nevera (no li digueu a ningú); així que només em quedava explorar la versió dolça d'aquesta massa. La recepta original és amb fruits vermells però tal era l'ànsia per fer-la que no he volgut perdre temps anant al super (en tinc un al meu portal...); així que he fet servir nectarines i cireres, no regrets!

Resultat: èxit total. Va ser el meu berenar, sopar i d'avui l'esmorzar. SI-US-PLAU que algú se l'endugui de casa meva. GRÀCIES.


RECEPTA
Extreta de Sorted Food
Temps de preparació: 1h + 1h llevat

Massa:
250gr farina de força
150ml aigua
3gr llevat sec de panadería
1 tsp sal
semolina (opcional)

Farciment:
250gr nutella
75gr avellanes
200gr cireres ecològiques
1-2 nectarines ecològiques
100gr crème frâiche

Per fer la massa només cal posar la farina en un bol ampli i escalfar l'aigua al microones, que no arribi a cremar sinó que estigui tèbia. Dissolem el llevat a l'aigua, l'aboquem al bol de la farina i mesclem amb la mà o amb una cullera. Quan comenci a agafar forma enfarinem una superfície neta i comencem a amassar. Per fer-ho dobleguem la massa sobre ella mateixa, la girem 90º i repetim durant uns 10 minuts o fins que la massa sigui elàstica i no s'enganxi als dits. 

Enfarinem un bol i hi posem la massa feta una bola, tapem amb un drap net i deixem llevar durant una hora aproximadament o fins que dobli el seu tamany. Quan estigui llesta preescalfem el forn a 220ºC

Escampem semolina sobre una superfície neta i estirem la massa donant-li forma rodona fins que quedi molt fina, uns 2mm. 

Tallem les cireres en meitats i les col·loquem resseguint al contorn.


Dobleguem la massa sobre les cireres i formem una crosta.


Untem la base amb la nutella i hi escampem les avellanes trossejades. Posem la pizza al forn durant uns 4 minuts o fins que estigui lleugerament daurada.


Mentre tenim la pizza al forn tallem la resta de fruita. Passats els 4 minuts traiem la pizza, afegim les nectarines i les cireres i la tornem a introduir 4 minuts més. Quan la traiem només cal afegir unes culleradetes de crème frâiche i servir immediatament. Podem decorar amb sucre glass, fulles de menta...


 NOTES
*El llevat sec es pot trobar a qualsevol supermercat al costat del llevat químic (royal)
*La semolina és farina de blat però que prové del gra dur, és més gruixuda i aporta un toc cruixent però es pot substituir per farina normal. Es pot trobar a la secció de farines.
*La crème frâiche és un tipus de nata, més espessa i amb un punt àcid. Se sol trobar al costat de la nata per muntar però no a tots els supermercats; al Lidl  venen schmand, que no és exactament el mateix per aceptamos pulpo... Es pot substituir perfectament per mascarpone o directament no posar res.
*Podem utilitzar crema d'avellanes sense lactosa i en comptes de crème frâiche podem posar nata sense lactosa muntada!



La servim templada, amb un extra de crème frâiche i got de llet!

Bon cap de setmana!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada