dilluns, 5 d’octubre del 2015

English muffins + mantega de maduixa i pebra negra



English Muffins
*Extreta de La Cuinera

400gr farina de força
6gr llevat sec de panader
6gr sal
15gr normal
15gr mantega
1 ou
170ml llet
Semolina


Mesclem la farina amb el llevat i la sal en un bol ampli. Afegim la resta d'ingredients (menys la semolina) i mesclem amb les mans fins obtenir una massa més o menys homogènia. Comencem a amassar la massa sobre una superfície llisa fins que quedi ben fina i elàstica. Posem una mica d'oli en un bol, hi posem la massa i tapem amb un drap humit o  i la deixem llevar fins que dobli el seu volum, una hora aproximadament.



Passat aquest temps posem la massa sobre una superfície amb una mica de semolina, i l'estirem amb un corró fins que tingui un gruix de 3cm, amb un tallador o un got tallem la massa en cercles. Amb la massa sobrant, la amassem i tornem a estirar i repetim operació. Segons el motlle sortiran uns 6-9 muffins.



Preparem una safata de forn amb semolina i hi col·loquem els muffins (separats, ja que creixeran), tornem a tapar i deixem llevar 30 minuts més.



Escalfem una paella a foc baix (important!) i amb una mica de mantega (o oli) cuinem els muffins uns 6 minuts per cada banda. Deixem refredar i llestos! 



NOTES
*La semolina no és més que farina gruixuda de blat dur, es pot trobar en qualsevol supermercat.
*També es pot fer servir llevat fresc , en aquest cas tripliquem la quantitat, és a dir 18 grams.
*Es poden congelar ben tapats amb paper film, i si us queden durs d'un dia per l'altre es poden un moment a la torradora i llestos.
*Podem acompanyar-los tan de dolç (mermelada, xocolata...) com salat (salmó, embotit...)
*Per intolerants a la lactosa es poden substituir la llet i la mantega per opcions sense lactosa (begudes vegetals i mantega apta, NO margarina).
*Si no és època de maduixes podeu fer servir de congelades o substituir per la fruita que tingueu més a mà.





Mantega de maduixa i pebra negra
*Extreta de A Cozy Kitchen
150gr mantega
6-8 maduixes
1 tsp mel
sal i pebra negra


Més fàcil impossible...fem puré les maduixes i les passem per un colador (opcional). Mesclem tots els ingredients a temperatura ambient fins aconseguir una pasta homogènia. La podem conservar com a màxim una setmana.



Bon profit!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada