dimarts, 23 de desembre del 2014

Ginebra de taronja especiada


Us enrecordeu del gintonic de roses?? Us va agradar ehhhh?? Doncs us porto una altra versió, de gustos més nadalencs i igual de fàcil de fer! 

És ideal per un regal d'última hora ja que està llesta en mitja hora. Jo he utilitzat taronja però es pot fer amb qualsevol altra cítric: mandarina, llimona, pomelo...

Us recomano que la feu perquè l'esforç és mínim i el resultat fantàstic :)


RECEPTA
*Meva (yuhu!)

750ml de ginebra (de la bona)
2 taronges de suc
5 c/s sucre morè
pebre negre en gra
clau en gra
cardamom en gra
1 ampolla de vidre

Per començar ens interessa quedar-nos amb la pell de les taronges així que les pelarem  amb un pelador de patates o un ganivet, no ens ha de quedar part blanca ja que amarga. Reservem la pell per més tard.

Exprimim les nostres taronges despullades i colem el suc (uns 200-300ml). El posem en un cassó amb el sucre i les espècies (una culleradeta de cada) a foc mig fins que el sucre es dissolgui completament, i uns minuts més fins que la mescla espesseixi una mica. Retirem del foc i deixem refredar. 



Un cop a temperatura ambient mesclem amb la ginebra i l'introduïm a una ampolla de vidre on haurem posat prèviament les pells de taronja. Deixem macerar una setmana aproximadament; passat aquest temps podem retirat totes les pells i espècies i colar-ho perquè quedi més polit o deixar-ho tot tal com està. Ja tenim la nostra ginebra llesta!!



Només cal gel, un xorret de tònica i ja ens podem pimplar un gintonic fantàstic i casolà!

Bones festes :)

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada