divendres, 18 de juliol del 2014

Trufes de xocolata i formatge de cabra



Després de les galetes amb chili torno a la càrrega amb les combinacions inesperades i diferents! Ni més ni menys que amb trufes amb formatge de cabra i pebre negre!!

Ja sé que estareu pensant que si quina guarrada, que asco, no lo pruebo ni jarta de vino i altres prejudicis varis. Però qui no arrisca no pisca i més quan es tracta de menjar!

Són les meves trufes preferides? Sincerament no, però jo les trobo molt bones i una bona opció per soprendre als convidats (o acoplats) a l'hora del cafè/carajillu/limoncello.




RECEPTA
*Extreta de Joy the Baker Cookbook
*10-12 trufes petites
*Temps: 20min + 1h refredament


130gr xocolata negra (mínim 70% cacau)
100gr formatge de cabra (a temperatura ambient)
3 c/s sucre morè
1/4 tsp pebre negre mòlt
Cacau pur en pols
Escames de sal


Primer de tot desfem la xocolata al bany maria, un cop desfeta la deixem templar. 
En un bol mesclem el formatge de cabra, la xocolata, el sucre, la vainilla i el pebre fins que tot quedi ben incorporat i cremós. Tapem el bol amb film i deixem refrigerar durant una hora o fins que la mescla se solidifiqui.

Quan puguem manipular la massa amb les mans, preparem un plat amb unes 3 c/s de cacau pur en pols i un altre per col·locar les trufes. Anem agafant la xocolata amb les mans i formant boletes del tamany d'una pilota de ping-pong aproximadament i les arrebossem amb la xocolata. Per acabar, les decorem amb escames de sal i ja les podem degustar!



NOTES
*Com que tenen un gust potent recomano fer-les petites, també es pot jugar amb la proporció formatge/xocolata per fer-les més o menys fortes. Jo he fet servir menys formatge que en la recepta original i el gust de formatge encara predomina.
*Per conservar-les s'han de guardar en un recipient hermètic i a la nevera. Treure-les uns 10min abans de degustar-les.
*Si vols més receptes de trufes també tens les de xocolata blanca i llimona, súper refrescants i de les meves preferides!


Espero que us animeu a fer-les, no sigueu gallines!!

Fins aviat!

Laura.


1 comentari:

  1. Les vem fer el cap de setmana passat amb els companys de pis i van sortir boníssimes!! :)
    Ens hem proposat d'anar fent més cosetes del teu blog!! Ja t'aniré comentant!

    ResponElimina