divendres, 25 de juliol del 2014

Muffins d'espinacs i formatge


Pa que no sus quejeis....recepta sana!


Ideal per esmorzar, amb una mica de formatge cremós o amb un tomàquet talladet a tires mmmmmm!

La textura em recorda més a un panet que no pas a un muffin però igualment flonjo i suau! Venga que ens ha d'entrar el bikini!!


RECEPTA
*Extreta de The Hummingbird Bakery Cookbook
*12 muffins
*Temps: 1,5h


1/2 ceba petita, picada
3 c/s oli d'oliva
360gr farina
2 1/2 tsp llevat químic (Royal)
250gr formatge Cheddar ratllat
220ml llet sencera
1 ou L
130gr espinacs frescos


Preescalfem el forn a 170ºC, calor a dalt i a baix. Posem a sofregir la ceba en una paella, quan estigui feta la retirem del foc i reservem. Mentre es fa la ceba podem anar picant els espinacs.

En un bol posem la farina tamisada, el llevat i el formatge, mesclem bé amb una cullera o bé amb les mans. En un altre bol batem la llet i l'ou i ho afegim al bol de la farina, poc a poc i mentre anem batent. La massa és bastant espessa, el millor és fer-ho amb l'accessori d'amassar de la batedora o amb una forquilla o espàtula a mà.

Quan estigui ben mesclat afegim la ceba (amb l'oli i tot!) i els espinacs, en 2 o 3 tandes, i seguim mesclant fins que quedi tot ben homogeni.

Preparem la safata de cupcakes amb els paperets i els omplim com a màxim 2/3 de la seva capacitat, els posem al forn a mitjana altura i deixem coure uns 30min o fins que al punxar-los amb un palillo surti net, tindràn un color dauradet. Un cop fets els traiem del forn i deixem refredar 5min dins la safata, passat aquest temps els canviem a una reixeta fins que refredin completament. Llestos!



Bon profit!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada