dimarts, 15 d’abril del 2014

Pastís de maduixa i mantega de cacauet


La mantega de cacauet (sí, ho he buscat i va sense H) és semblant a la xocolata blanca, o t'encanta o no la pots ni provar. Seria obvi pensar que a mi m'encanta i per això he fet aquesta recepta

Doncs no!!

Només puc menjar mantega de cacauet si està barrejada amb altres sabors i no és molt intensa. I perquè carai fas un pastís amb mantega de cacauet si no t'entusiasma??? Doncs perquè conec a algú que li torna boja, que se la menja a cullerades i que comença a bavejar només de nombrar-la. 

És la persona amb qui passo més hores a la universitat i m'ha tocat sentir-la plorar vàries vegades perquè gairebé mai pot menjar-ne... Resulta que el seu germà és al·lèrgic als cacauets i no li permeten tenir-ne a casa! Al final només n'acaba menjant si jo li preparo alguna cosa...

Així que quan vaig veure aquesta recopilació de 20 receptes amb mantega de cacauet i maduixa vaig pensar directament en la Laura, li vaig enviar el link i li vaig deixar triar la que més li agradés. Va triar la primera de totes, no sé si realment és la que li feia més gràcia o perquè estava tan emocionada que no va poder llegir més enllà!!

De Laura a Laura, aquí tens el teu pastís!




RECEPTA
*Adaptada de BRIT+CO.

10-12 porcions
Temps de preparació: 30min
+6-8 hores refredament


150gr galetes (tipo Digestive)
70gr mantega sense sal
500gr maduixes
5 c/s de sucre
2 fulles gelatina
150gr mantega de cacauet
200ml nata líquida


Molt molt molt fàcil tot! Preparem la base de galeta igual que en el Cheesecake de Nutella. És a dir, preparem un motlle de 20cm de diàmetre aproximadament, forrem la base amb paper de forn i hi aboquem les galetes triturades i la mantega fosa. barregem bé i ho apretem amb els dits. La deixem a la nevera mentre preparem la resta del pastís.

Netegem les maduixes, els hi tallem les fulles i les trossegem. Posem un cassó a foc lent amb les maduixes i el sucre. Anem remenant i aixafant les maduixes fins que ens quedi un puré. Posem les dues fulles de gelatina en aigua freda per hidratar-les.

Si les maduixes estan una mica verdes i no s'acaben d'aixafar podem triturar-les amb la minipimer. Escorrem la gelatina amb les mans i la posem amb les maduixes, apaguem immediatament el foc i remenem fins que no quedin grumolls de gelatina. Deixem que la mescla es temperi i l'aboquem sobre la base de galeta. Haurem de deixar passar mínim 6 hores perquè la gelatina solidifiqui.

Passat aquest temps, o quan anem a menjar el pastís, preparem la última part. Muntem la nata (ha d'estar freda de la nevera) amb les varetes i tot seguit afegim al bol la mantega de cacauet. Seguim batent fins que quedi ben integrat i ho posem sobre el puré de maduixes com més ens agradi. Jo he fet servir una màniga de pastisseria amb una boca d'estrella (Wilton 1M). I ja està!


NOTES

*Es pot substituir el puré casolà per melmelada de maduixa.
*Amb dues fulles de gelatina la maduixa queda semi-líquida. Podem fer servir més gelatina si preferim una textura compacta.
*Es pot jugar amb la proporció de nata i mantega de cacauet. Jo l'he adaptat al meu paladar i té un gust suau a cacauet.

Semblava una recepta molt simple i plana però haig de dir que tant a mi com a tothom que l'ha provat li ha encantat (ha durat 24 hores), així que la repetiré segur!

Feliç Setmana Santa!!

Laura.

1 comentari:

  1. Jo també la conec!! I ens fa dentetes cada cop que li portes l'esmorzar!!

    ResponElimina