dimarts, 31 de maig del 2016

חלה / Challah (pa jueu) + torrada mediterrània


He preparat aquest pa 10000 milions de vegades i encara no entenc com no l'havia penjat. Prova d'això son les fotos, crec que cadascuna és d'un pa diferent...amb farina integral, normal, un altre de més rodó. Sembla que sóc incapaç de fer-ho tot d'una vegada...


I què té d'especial aquest pa? Doncs a part de la seva història (que no està mal saber-la) és que no és ben bé un pa. Es troba a mig camí entre el pa de pagès i un brioix, ja que té un toc dolç però una molla consistent; osigui que és perfecte per untar-lo amb qualsevol cosa!

A part del pa teniu bonus track amb una torrada mediterrània per jincar-vos amb una llesca de challah!


CHALLAH
*Extreta de Nueva York. Recetas De Culto



575gr farina
5gr llevat sec
55gr sucre morè
1 c/s sal
140ml aigua tèbia
2 ous M + 2 rovells
40gr oli d'oliva verge extra

Per començar hem de tenir tots els ingredients a temperatura ambient, i l'aigua una mica calenta (sense que cremi). 
Mesclem tots els ingredients secs en un bol ampli, i a part mesclem també els ingredients líquids. Incorporem la mescla líquida al bol on teníem la farina i anem treballant amb les mans (o una pala si sou maniàtics). 



Quan tot comenci agafar consistència ho passem a una superfície de treball ben neta i comencem a amassar, fins que aconseguim una bola elàstica i gens enganxosa (uns 10 minuts). Untem el bol amb una mica d'oli i deixem reposar la massa, tapada amb un drap humit, durant 1 0 2 hores o fins que hagi doblat el seu volum.



Un cop hagi fermentat, dividim la massa en 6 parts iguals i les estirem uns 30cm aproximadament. 


Ara ve lo bo, hem de formar una trena de 6...horror!!! Jo no em sé fer ni una trena de 3 a mi mateixa doncs figura't...però no patiu que youtube està ple de tutorials per fer-ho pas a pas, com aquest.


Un cop tinguem la trena formada la cobrim amb una mica de farina i un drap humit, deixem que dobli el volum.



Preescalfem el forn a 180ºC. Per aconseguir una superfície brillant mesclem una cullerada de clara d'ou (pot ser de la que ens hagi sobrat pel pà) i una culleradeta de sucre i mesclem, pinzellem tota la superfície amb un pinzell de silicona però amb molta cura perquè no se'ns baixi el pà. Introduïm al forn uns 25 minuts, fins que estigui ben daurat. Un cop fet el traiem i deixem refredar sobre una reixeta. Ja el tenim!


Torrada mediterrània

Una llesca de challah
Mesclum de fulles
Pernil del bo
Ametlles
Vinagreta (Oli, mostassa, sal i pebre)



No té molta història però ben bona que està! Tallem una llesca del nostre meravellós pa acabat de fer, el torrem i l'untem amb tomàquet. En un bol posem el mesclum i les ametlles, aboquem la vinagreta i remenem fins que estigui tot ben integrat. Posem sobre la torrada i col·loquem amb gràcia una mica de pernil del bo. Acompanyem d'una copichuela de vi i el dinar està servit :)


Bon profit!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada